Χαιρετισμός για το Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξ/πολη

Χαιρετισμός του Βουλευτού Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Χ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ για το 17ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη

Τις ημέρες που ακολουθούν, ένα κορυφαίο γεγονός, μια γιορτή του Πολιτισμού, το 17ο Φεστιβάλ Βιβλίου, θα ανοίξει τις πύλες του στην Αλεξανδρούπολη για να υποδεχτεί για άλλη μια φορά τους κατοίκους όλου του Έβρου, για να υποδεχτεί ανθρώπους που τους ενώνει η αγάπη για το βιβλίο.

Αισθάνομαι χαρά, γιατί διαπιστώνω το αυξημένο ενδιαφέρον για το βιβλίο. Γιατί βλέπω ότι, παρά τα μεγάλα πολλές φορές προβλήματα, οι προσπάθειες του εκδοτικού κόσμου έχουν χειροπιαστά για το μέλλον αποτελέσματα.

Εδώ, αυτές τις μέρες, βρίσκεται συγκεντρωμένος, στις σελίδες των βιβλίων που εκτίθενται, ένας θησαυρός από γνώσεις και ιδέες. Όλη αυτή η γνώση, όλες αυτές οι ιδέες, όλο αυτό το πνευματικό έργο είναι διαθέσιμο σε όλες και σε όλους μας. Και είναι ζητούμενο υψηλής ιεράρχησης για την ελληνική κοινωνία, να διασφαλίσουμε τους όρους ισότιμης πρόσβασης όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων στα αγαθά του Πολιτισμού, στην απόλαυση του βιβλίου.

Σ΄ έναν κόσμο που διψά για αξίες και ιδανικά, η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να προσφέρει πολλά και σημαντικά. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες στήριξης όλων των πρωτοβουλιών που σχετίζονται με το βιβλίο.

  • Η οργάνωση Διεθνούς Περιφερειακής Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.
  • Η δημιουργία, επιτέλους, βιβλιοθηκών σε όλα τα σχολεία.
  • Και η προοπτική εξορθολογισμού των φορολογικών ρυθμίσεων που αφορούν το βιβλίο ευρύτερα, μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν για την άψογη διοργάνωση του 17ου Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, να χαιρετίσω με χαρά αυτή τη γιορτή και να ευχηθώ να υπάρξουν ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες ανάλογες πρωτοβουλίες. Καλή ανάγνωση.