Χαιρετισμός 16ου Φεστιβάλ Βιβλίου Αλεξανδρούπολης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Χ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Η εικόνα μιας έκθεσης βιβλίου είναι και η εικόνα της πόλης που τη διοργανώνει. Αυτές τις μέρες ένα ακόμα Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας και τους κατοίκους όλου του Έβρου. Το Φεστιβάλ Βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί πια θεσμό για την πόλη και ολόκληρο τον Νομό, ένα κορυφαίο γεγονός, που τα τελευταία χρόνια διεκδικεί κορυφαία θέση στα δρώμενα της περιοχής. Αυτή η εικόνα αποκαλύπτει πράγματι την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει συντελεστεί στον Έβρο και στην Ελλάδα γενικότερα, στο χώρο της βιβλιοπαραγωγής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της Ετήσιας συνάντησης, οι άνθρωποι του Βιβλίου (εκδότες, συγγραφείς, βιβλιοπώλες, βιβλιοθηκονόμοι), δίνουν ένα εντυπωσιακό παρών. Έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να κάνουν συγκρίσεις, και να πραγματοποιήσουν επαφές που αναδεικνύουν τα κοινά τους ενδιαφέροντα.

Μια παρόμοια έκθεση, αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ λογοτεχνικών, αισθητικών, επιστημονικών ρευμάτων, ανάμεσα στους επαγγελματίες, στους δημιουργούς και στους αναγνώστες.

Η ποιότητα της παραγωγής, ο αριθμός και το επίπεδο των προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα, ο πλούτος των θεματικών ενοτήτων και οι ανταλλαγές απόψεων διεθνούς επιπέδου προσδίδουν στην Έκθεση κύρος και ωριμότητα.

Προϋποθέσεις αναγκαίες διότι η επαγγελματική προβολή του Βιβλίου εξαρτάται από τα συνολικά ερεθίσματα που προκαλεί ενώ η μορφωτική του αξία συνδέεται με την αισθητική του εμφάνιση.

Χαιρετίζω με χαρά αυτό το εγχείρημα πολιτισμού και ειλικρινά πιστεύω ότι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, για μία ακόμη φορά θα διοργανώσει ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ, με την στήριξη όλων των πολιτών του Έβρου.