Σχολικές εκδρομές

Αθήνα, 15-3-2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Σχολικές εκδρομές»

Πριν από λίγες ημέρες ογδόντα μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης μαζί με τους καθηγητές τους, βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, καθώς το πρακτορείο από Θεσσαλονίκη με το οποίο είχαν κλείσει την εκδρομή δε φρόντισε να πληρώσει το ξενοδοχείο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό τίθεται για άλλη μια φορά το ζήτημα των σχολικών εκδρομών σε σχέση με τις επιλογές των τόπων προορισμού.

Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ τονωτική ένεση η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της επικράτειας. Με αυτόν τον τρόπο το όφελος θα ήταν πολλαπλό. Και το κόστος της εκδρομής για τους μαθητές θα ήταν περιορισμένο, αλλά και οι ελληνικοί προορισμοί θα αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη και αναγνωρισιμότητα από τους νέους.

Ενδεικτικά αναφέρω για το Νομό Έβρου, ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους προορισμούς που θα μπορούσε να προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες, καθώς διαθέτει τόσο φυσικά, το Δέλτα του Έβρου, το Δάσος της Δαδιάς, το νησί της Σαμοθράκης, τα αρχαία της Δοξιπάρας, το Κάστρο του Πυθίου, τις όχθες του ποταμού Άρδα, τα Βυζαντινά του Διδυμοτείχου, όσο και πολλά άλλα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά έχει δυνατότητες να προσφέρει και στιγμές αναψυχής για τους νεαρούς μαθητές.

Η πρωτοβουλία αυτή θα απέφερε σημαντική οικονομική ενίσχυση στην περιοχή αλλά και θα έδινε και ζωή σε μια περιοχή που δοκιμάζεται έντονα.

Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός

Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δοθούν οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών σε συγκεκριμένους προορισμούς της Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο Νομό Έβρου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου