Προκαταρκτική Εξέταση Μαθητών

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου μάθησης και Θρησκευμάτων ερώτηση για την προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελία Ορεστιάδας μαθητών και Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Έβρου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελία Ορεστιάδας μαθητών και Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Έβρου

Κυρία Υπουργέ.

Μετά από τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας, Βύσσας και Κυπρίνου, Διευθυντές και μαθητές των σχολείων αυτών εκλήθησαν στην αστυνομία για κατάθεση.

Οι κλήσεις προς κατάθεση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται από την αστυνομική διεύθυνση της Νέας Ορεστιάδας μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελέως Νέας Ορεστιάδας.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν μείζον ζήτημα στην περιοχή αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Με προσοχή και υπευθυνότητα είναι χρέος όλων μας η διαφύλαξη της κοινωνικής ηρεμίας και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων μας. Οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να δυναμιτίσει εκ νέου την εκπαιδευτική διαδικασία, συνετό είναι να αποφεύγεται.

Θα έπρεπε δε να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω καταλήψεων δεν διαπιστώθηκε καμία ζημία ή κάποιο άλλο ακραίο γεγονός.

Οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί στο νομό Έβρου, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με πολύ μεράκι συνυπάρχουν και συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο στο διηνεκές αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έχει ανάγκη από γενναίες παρεμβάσεις, τόσο στο περιεχόμενό του όσο και στις υποδομές του. Και είναι πολύ θεμιτό οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως εν προκειμένω οι μαθητές, να διεκδικούν το καλύτερο για αυτούς και την παιδεία μας εν γένει. Βέβαια θα πρέπει τα μέσα διεκδίκησης να είναι ειρηνικά, με διάλογο, προτάσεις και επιχειρήματα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και προκειμένου να μη δοθεί περαιτέρω έκταση στα γεγονότα του περασμένου φθινοπώρου, προκειμένου να μην δημιουργούνται άλλοι περίεργοι συνειρμοί που αδικούν και αποπροσανατολίζουν τους μαθητές, με σεβασμό πάντα προς τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της

ερωτάστε Κυρία Υπουργέ

εάν το Υπουργείο έχει την πρόθεση και τη βούληση να δηλώσει τη συμπαράστασή του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να παρέμβει ώστε να σταματήσει η προκαταρκτική εξέταση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου