Πλήρωση θέσεων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια Ν. Έβρου

Ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας για την πλήρωση θέσεων καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης και στο Γυμνάσιο Σουφλίου.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Πλήρωση θέσεων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια Ν. Έβρου

Κυρία Υπουργέ.

Με την ανακοίνωση του πίνακα στις 5/11/09 με τις περιοχές διορισμού των καθηγητών πληροφορικής ΠΕ19-20 σε δυσπρόσιτα σχολεία διαπιστώνεται ότι στο ΓΕ.Λ. Σαμοθράκης δεν προβλέπεται διορισμός καθηγητή πληροφορικής ούτε σε κανονικό κενό, ούτε σε δυσπρόσιτο.

Έτσι δύο μήνες μετά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, η διδασκαλία του πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος της πληροφορικής δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το ίδιο ισχύει και για το μάθημα των Αγγλικών στο ΓΕ.Λ. Σαμοθράκης.

Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με θέση ενός (1) φιλολόγου στο Γυμνάσιο Σουφλίου.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η ελλιπής μόρφωση των παιδιών που φοιτούν στα παραπάνω σχολεία και η άνιση εκπαίδευση που τους παρέχεται σε σχέση με αυτά των άλλων περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαμοθράκη τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια πληροφορικής, γιατί δεν υπάρχουν ούτε τέτοια.

Κατόπιν τούτων

Ερωτάστε Κυρία Υπουργέ

Πότε και αν προτίθεστε να προβείτε στην κάλυψη αυτών των θέσεων των εκπαιδευτικών, ώστε να παρέχεται η οφειλόμενη από την Πολιτεία εκπαίδευση και οι ίδιες ευκαιρίες;

Ο Ερωτών Βουλευτής