Περικοπή δωρεάν αστικής και υπεραστικής μετακίνησης των ΑμεΑ

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την περικοπή της δωρεάν Αστικής και Υπεραστικής Μετακίνησης των ΑμεΑ.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

Από το Γραφείο Τύπου

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

  • τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • την κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Περικοπή δωρεάν Αστικής και Υπεραστικής μετακίνησης των ΑμεΑ»

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και το ιδιαίτερα επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον έχει φέρει σε αδιέξοδο τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία. Οι διάφορες περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, έχουν επιδεινώσει την ποιότητα ζωής όλων και επιπλέον των ανθρώπων με αναπηρία που έχουν να ικανοποιήσουν και αυξημένες υποχρεώσεις.

Σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθε να προστεθεί και η περικοπή της δωρεάν αστικής μετακίνησης και της μειωμένης κατά 50% υπεραστικής μετακίνησης για τα άτομα με αναπηρία. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε εξαιτίας της μη αποπληρωμής εκ μέρους της Πολιτείας των συμβάσεων που είχαν συναφθεί με τα ΚΤΕΛ και τα αστικά λεωφορεία για το έτος 2009 για τη μετακίνηση των ΑμεΑ και της μη ανανέωσης αυτών των συμβάσεων.

Εξαιτίας των δυσχερών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και ενόψει της υποχρέωσης της Πολιτείας να επιδεικνύει ιδιαίτερη πρόνοια για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι ΑμεΑ,

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να επανέλθει το καθεστώς της δωρεάν αστικής μετακίνησης και της μειωμένης κατά 50% υπεραστικής μετακίνησης των ΑμεΑ.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ