Ομιλία στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2005

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Καλούμαστε σήμερα να τοποθετηθούμε στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2005. Στον πρώτο Προϋπολογισμό που κατατίθεται από τη Νέα Διακυβέρνηση και που οφείλουμε να επισημάνουμε τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχει συνταχθεί. Συνθήκες, γνωστές σε όλους, και που βάζουν τη σφραγίδα τους έντονα σ΄ αυτόν.

Έχουμε λοιπόν σαν πρώτο και κυρίαρχο δεδομένο τα αποτελέσματα της πρόσφατα διενεργηθείσης απογραφής. Σαν δεύτερο τις αναληφθείσες, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Και τέλος την γνώση και εμπειρία, από τους μέχρι πρότινος συνταχθέντες Προϋπολογισμούς από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής απογραφής είναι γνωστά πια σε όλους. Και κυρίως, δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Πριν τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, όλοι γνώριζαν την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας. Τα αποτελέσματα όμως της απογραφής, επιβεβαίωσαν τις χειρότερες υποψίες μας. Αποδείχτηκε, ότι τα ελλείμματα που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, ήταν ως και τετραπλάσια από ότι είχε ανακοινωθεί επίσημα, ότι υπήρχε ένα κρυφό δημόσιο χρέος που προσέγγιζε το 10% του ΑΕΠ και ότι η ανεργία άγγιξε το 12%. Η απογραφή κατέγραψε την πραγματικότητα. Και η προσγείωση σε αυτήν την πραγματικότητα είναι σκληρή. Όπως και η αλήθεια, κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι. Σκληρή για το ΠΑΣΟΚ, που κατέρριπτε όλη τη «Μυθολογία» της «ισχυρής Οικονομίας», της «δημοσιονομικής εξυγίανσης», που χρόνια ολόκληρα οικοδομούσε και επικοινωνιακά συντηρούσε. Και για το λόγο αυτό, η αντίδραση των συναδέλφων του ΠΑΣΟΚ, σε ότι αφορά τα της απογραφής είναι λυσσαλέα. Γιατί χαλάει η εικόνα, που με τόση προσπάθεια φιλοτεχνήθηκε. Γιατί, τέλος-τέλος, «παίζεται» η Ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Η ουσία όμως, είναι μία. Και δεν αλλοιώνεται. Ούτε κρύβεται. «Παραδώσατε μια κακή οικονομία. Και αυτήν προσπαθούμε να βελτιώσουμε».

Ακούστηκαν ισχυρισμοί ότι κίνητρο της απογραφής ήταν η δημιουργία άλλοθι, για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της Κυβέρνησης. Λες και υπάρχει στον κόσμο Κυβέρνηση που να θέλει να αθετήσει τα υπεσχημένα, όταν μπορεί να τα υλοποιήσει. Και εδώ πέσατε στο κενό. Και γιατί ο Πρωθυπουργός επανειλημμένα διαβεβαίωσε για την τήρηση των δεσμεύσεων, αλλά και γιατί μέσα από τον Προϋπολογισμό, προχωρούμε σ’ αυτές, ενώ παράλληλα διορθώνουμε τη δημοσιονομική κατάσταση με μια πολιτική ήπιας προσαρμογής.

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι.

Όλοι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί χαρακτηρίζονταν από σωρεία ανακριβειών και μεθοδεύσεων. Θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να απαριθμηθούν όλα τα τραγικά καταγεγραμμένα σ΄ αυτούς. Όπως, υπερεκτίμηση εσόδων και εισροής πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή δαπάνες και ανειλημμένες υποχρεώσεις, που δεν είχαν ποτέ εγγραφεί. Και πόσα άλλα. Αυτά τα κενά προσπαθεί να καλύψει αυτό το Προσχέδιο. Αρκεί να δει κάποιος τους πίνακες του. Και θα διαπιστώσει, με την πρώτη ματιά, τις υπερβάσεις των δαπανών. Το πόσο εικονικοί και πλασματικοί ήταν.

Σήμερα έχουμε μπροστά μας το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2005. Που βάζει τέλος στις αλχημείες του παρελθόντος και στην περίφημη «δημιουργική λογιστική». Και που δεν μπορούσε να είναι αλλιώς, παρά επηρεασμένος από την προσπάθεια αποκατάστασης της δημοσιονομικής ισορροπίας, που είχε διαταραχθεί από την αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Κυβέρνηση μας, σπάζοντας τον καθρέφτη της παραπλάνησης, αναλαμβάνοντας πλήρως το κόστος κατάρρευσης του μύθου της «ισχυρής οικονομίας»,

  • κατευθύνεται σε αυστηρή ορθολογική διαχείριση,
  • δεν υπόσχεται υπερβολικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, εξαντλώντας όμως όλα τα περιθώρια των δυνατοτήτων μιας ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής.
  • Αποδίδει με φειδώ φοροελαφρύνσεις
  • Αξιοποιεί την περιουσία του Δημοσίου
  • Κατευθύνεται σε μείωση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου κατά 16% , και
  • Προσαρμόζει τις εθνικές Δαπάνες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,

προκειμένου να επαναφέρει τα δημόσια οικονομικά σε σωστή και ελεγχόμενη πορεία.

Ο Προϋπολογισμός αποφεύγει την επιβολή νέων φόρων – ακόμη και οι κλασσικές φορολογίες στον καπνό, στα ποτά και στα Τέλη Κυκλοφορίας των ΙΧ, είναι περιορισμένες – μεταφέροντας όλο το βάρος της προσαρμογής στις δαπάνες, στις αποκρατικοποιήσεις και στις ρυθμίσεις των φοροεκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

Και η επιδίωξη της μείωσης του ελλείμματος από 5,3% σε 2,8% του ΑΕΠ, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, να είστε βέβαιοι, με αυτόν τον Προϋπολογισμό, θα επιτευχθεί, γιατί αυτό που τον χαρακτηρίζει, και είναι και η θεμέλια λίθος του, είναι η αλήθεια των στοιχείων του και η δυνατότητα υλοποίησης του. Σε συνδυασμό δε, με τα προς κατάθεση Νομοσχέδια, Φορολογικό και Αναπτυξιακό, αποτελεί τη μόνη και χρυσή ευκαιρία για ανόρθωση της Περιφερειακής Ανάπτυξης και της άρσης των ανισοτήτων.

Με αυτό το Προσχέδιο τίθενται πια οι βάσεις για υγιείς, ειλικρινείς και αξιόπιστους Προϋπολογισμούς και αξιόπιστα προγράμματα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να ασκεί την κριτική της, γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξοστρακίσει το σύνολο των ευθυνών της για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία οδήγησε τη χώρα.

Εμείς, σαν υπεύθυνη κυβέρνηση, οφείλουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας. Μια πολιτική αναπτυξιακή και κοινωνική. Με κεντρικό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη, που θα είναι για όλους και θα διαχέεται στην Κοινωνία. Με κεντρικό στόχο την αύξηση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση του ποσοστού του 21% των Ελλήνων, που οδηγήθηκαν να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.