Ομιλία σε εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

Αγαπητές φίλες,

Πρώτα-πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον δραστήριο, όπως και άλλη φορά είχα την ευκαιρία να πω, Σύλλογο σας και την πρόεδρο του, για την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνετε να γιορτάσω μαζί με σας την σημερινή ημέρα.

Η Γιορτή της Μητέρας και φέτος γιορτάζεται μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για την ίδια, τα παιδιά της και την οικογένειά της. Η σύγχρονη Ελληνίδα πλήττεται από την ανεργία που είναι υπερδιπλάσια από αυτή των ανδρών και βλέπει το όνειρο της μητρότητας -ιερό για κάθε γυναίκα- να γίνεται όλο και δυσκολότερο. Οι γάμοι μειώνονται, οι γεννήσεις μειώνονται ενώ τα διαζύγια αυξάνονται.

Η εργαζόμενη μητέρα στερείται βασικών υποδομών για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία ημερήσιας φροντίδας λιγοστεύουν καθημερινά. Η ελληνίδα αγρότισσα νοιώθει να απαξιώνεται ο μόχθος της και βιώνει την εγκατάλειψη των χωριών που γεννήθηκε και ζει.

Η ελληνίδα συνταξιούχος αισθάνεται να είναι "βάρος της κοινωνίας" καθώς τα λίγα ευρώ που της χορηγούνται για σύνταξη δεν αρκούν να αντιμετωπίσουν τις βιοτικές της ανάγκες.

Με δύο λόγια η Ελληνίδα μητέρα νοιώθει ότι είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Αυτό που πρέπει να γίνει, όχι μόνο πια στα λόγια, αλλά και στην πράξη, είναι να αναγνωριστεί ο ρόλος της ελληνίδας μητέρας στην ελληνική κοινωνία. Έτσι ώστε να γιορτάζουμε την Μητέρα όπως της αξίζει, δηλαδή ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι Χρόνια Πολλά σε σας και στις οικογένειες σας.

Να είστε γερές και δυνατές.

Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι στηρίζει την ελληνίδα μητέρα, καθώς δικά της έργα είναι:

  • η ρύθμιση για την ισόβια τιμητική σύνταξη στην ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα (που το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να καταργήσει),
  • η ρύθμιση για το επίδομα του τρίτου παιδιού,
  • η ρύθμιση για τα πολυτεκνικά επιδόματα,
  • η πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που απέρριψε η κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ.