Ομιλία για τα 3 χρόνια Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

«ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 3 χρόνια διακυβέρνηση»

Ομιλία στην Αλεξανδρούπολη

Συνεδριακό Κέντρο THRAKI PALACE

Ζήτησα να σας δω.

Ζήτησα να σας δω σήμερα γιατί αυτές τις μέρες συμπληρώνουμε τρία χρόνια από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας, από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής, ο Πρωθυπουργός μας, άρχισε να υλοποιεί βήμα βήμα όλα αυτά που τόσα χρόνια περιμέναμε, τόσα χρόνια ελπίζαμε.

Ζήτησα να σας δω σήμερα εδώ, γιατί με αυτόν τρόπο βρίσκω την ευκαιρία να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα ευχαριστώ για την υπομονή σας, τη συμπαράστασή σας, την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που δείξατε και δείχνετε κάθε μέρα στο πρόσωπό μου, στη Νέα Δημοκρατία και στον Πρωθυπουργό μας, τον Κώστα Καραμανλή.

Και μαζί μου έχω τη μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκεται ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας, ο φίλος Σάββας Τσιτουρίδης. Από τα εκλεκτά στελέχη της Κυβέρνησης μας, της παράταξης μας, της Νέας Δημοκρατίας. Και τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.

Και είναι μαζί μας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Θρακιώτης και συμπατριώτης μας, ο Αλέκος Κοντός, που είναι πάντα δίπλα μας.

Και είναι μαζί μας και με τιμά η παρουσία του ο αγαπημένος φίλος συνάδελφος στο Κοινοβούλιο, συναγωνιστής στο μεγάλο αγώνα ο Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Και τους ευχαριστώ θερμά.

Ακόμη ευχαριστώ τους δημάρχους, νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, τους προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων της παράταξης καθώς και όλους όσους πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μου.

Δεν θα συγχωρούσα όμως τον εαυτό μου, εάν μαζί με τις παρουσίες δεν ανέφερα μια σημαντική απουσία. Για την Νέα Δημοκρατία, αλλά πιο πολύ για μένα προσωπικά. Την απουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ, του φίλου, του Τάσου Εξακουστού, που τόσο πρόωρα και άδικα χάσαμε. Και που άφησε ένα μεγάλο κενό.

Ο Τάσος Εξακουστός όμως, όπως και ο Παναγιώτης Ζηκουρίδης θα είναι πάντα μαζί μας. Και σ΄αυτούς αφιερώνω αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Φίλες και Φίλοι,

Πριν από τρία χρόνια είχαμε ξαναβρεθεί σε μια τέτοια συγκέντρωση, εδώ στον ίδιο χώρο, και είχαμε ανταλλάξει τους προβληματισμούς μας για τις οικογένειές μας, για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας. Με τους περισσότερους από εσάς τα λέγαμε όλη αυτήν την περίοδο. Με τιμήσατε, μου ανοίξατε τα σπίτια σας και μοιράστηκα μαζί σας και με τις οικογένειές σας τα προβλήματα σας, το γέλιο σας, το κλάμα σας, την ελπίδα και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Με αυτά τα εφόδια, όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησα να μεταφέρω, με την πιο ηχηρή φωνή, όλα μας τα προβλήματα στην Αθήνα, στη Βουλή, στα Υπουργεία. Προσπάθησα σε όποια πρωτοβουλία πραγματοποιούνταν, ο νομός Έβρου να ήταν και να παραμείνει πρωταγωνιστής.

Να είμαι συνεπής σε αυτό που τότε δεσμεύτηκα. «Δυνατή φωνή στον Έβρο». Σήμερα ανανεώνω αυτή τη δέσμευση, προσθέτοντας: «Ο Έβρος στην πρώτη γραμμή».

Γιατί, φίλες και φίλοι, εμείς ξέρουμε πως ο νομός μας, από τη μια του άκρη ως την άλλη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από όλες τις άλλες περιοχές της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει πως σε όποιο κίνητρο του έχει δοθεί, τα έχει φέρει εις πέρας περίφημα.

Για πολλά χρόνια είχαμε βιώσει όλοι μας τη στασιμότητα και την αδράνεια σε ότι είχε σχέση με το νομό μας. Δε γινόταν τίποτα που να μας αφορά όλους. Οι μόνες κινήσεις ήταν αυτές που γινόταν για λίγους και συγκεκριμένους.

Φίλες και Φίλοι,

Η μάχη που δίνει η Κυβέρνηση αυτή είναι μια μάχη για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία. Είναι μια μάχη προκειμένου όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες, να ξεκινούν από το ίδιο σημείο και να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.

Η απάντηση που πρέπει να έχουν όλοι αυτοί που φωνάζουν και διακηρύττουν ότι συμβαίνει το αντίθετο είναι πως «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Ακούγεται και ακούμε όλοι μας, όλο αυτό το διάστημα της τριετίας, διάφορες φωνές, που μιλούν για το βόλεμα των «γαλάζιων παιδιών».

Αυτό που εγώ ξέρω, φίλες και φίλοι, και που εσείς το γνωρίζετε καλύτερα είναι ότι: οι μόνοι που μπορούν να διαμαρτύρονται, οι μόνοι που μπορούν να έχουν παράπονο, είναι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας. Είναι τα «γαλάζια παιδιά» όπως οι άλλοι τα αποκαλούν. Είναι αυτοί που όλα τα χρόνια που πέρασαν, κυνηγήθηκαν και αγωνίστηκαν χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς κανένα στήριγμα.

Φίλες και Φίλοι,

Ο πρωθυπουργός μας, ο Κώστας Καραμανλής, έχει επιλέξει το δρόμο των έργων και όχι των λόγων. Αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά, πάρα πολλά, σε όλη την επικράτεια. Βασική κατεύθυνση σε όλες τις πρωτοβουλίες αυτής της Κυβέρνησης, ήταν η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη. Και αυτό δεν έμεινε μόνο στα χαρτιά, αλλά έγινε και πράξη. Έχει γίνει συνείδηση, ότι ο Έβρος και οι άνθρωποί του, πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή.

Από την πρώτη στιγμή που μου δείξατε την εμπιστοσύνη σας και μου δώσατε την εντολή να εκπροσωπήσω την περιοχή μας στη Βουλή, κύριο μέλημά μου ήταν να καταδείξω στα κέντρα λήψης αποφάσεων τα βασικά μας προβλήματα.

Τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, το δημογραφικό πρόβλημα, τη γήρανση και την ερήμωση του πληθυσμού, την ανεργία και πλήθος άλλων.

Για όλα αυτά τα προβλήματα, πίστευα και πιστεύω, πάλεψα και με τη δική σας εμπιστοσύνη θα παλεύω, ότι ο νομός Έβρου πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την ελληνική περιφέρεια.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αναφερθώ επιγραμματικά σε όλα όσα έλαβαν χώρα στο νομό μας.

 • Είχαμε την πολιτική απόφαση τη συμφωνίας του μεγάλου έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και της προώθησης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Κήπων – Αλεξανδρούπολης.

Έργα σημαντικά που καθιστούν την περιοχή μας ενεργειακό κόμβο, επίκεντρο εξελίξεων, θα δημιουργήσουν κίνηση και θα ανοίξουν νέες δουλειές, δίνοντας ευκαιρίες απασχόλησης στα παιδιά μας.

 • Με το αγροτικό εισόδημα, το οποίο για μας είναι μείζον ζήτημα. Ξέρετε, τα έχουμε πει και μαζί πολλές φορές, τι δυσκολίες είχαμε να αντιμετωπίσουμε με το σύνθετο και περίπλοκο διαδικαστικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ. Που η προηγούμενη Κυβέρνηση με την πολιτική της απόφαση αποδέχτηκε. Και που εμείς κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Από την πρώτη στιγμή. Με τις δραστικές παρεμβάσεις του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του Σάββα Τσιτουρίδη. Και παρόλες τις δυσκολίες του εγχειρήματος πετύχαμε με τη συμβολή του νυν Υπουργού Βαγγέλη Μπασιάκου και του συμπατριώτη μας Υφυπουργού Αλέκου Κοντού, την κατά δυνατό βελτίωση του συστήματος με πρόσφατο αποτέλεσμα την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.
 • Διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη κρίση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και τη δοκιμασία που πέρασε ο Νομός μας.
 • Τρέξαμε και πετύχαμε την ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
 • Πετύχαμε τη λειτουργία κέντρων εκπαίδευσης του Στρατού στην περιοχή μας, δίνοντας ακόμα μια ώθηση στην οικονομία και στη δημιουργία ενισχυμένης αμυντικής ασπίδας για το νομό αλλά και για όλη τη χώρα.
 • Προωθήσαμε την αναπτυξιακή δραστηριότητα μέσω του Οργανωμένου Προγράμματος Ανασυγκρότησης Αγροτικού χώρου, τόσο με ιδιωτικούς όσο και με δημόσιους φορείς.
 • Δημιουργήσαμε το Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, σχολή που θα φέρει νέους φοιτητές στην πόλη και θα δημιουργήσει ποιοτικές προϋποθέσεις αναβάθμισης της περιοχής. Και που φέτος θα ανοίξει τις πύλες της.
 • Ικανοποιήσαμε το χρόνιο αίτημα και την πραγματική ανάγκη των συνανθρώπων μας Νεφροπαθών που υφίσταντο τρομακτική ταλαιπωρία με τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
 • Ενισχύσαμε τις αθλητικές υποδομές του Νομού μας.
 • Προκηρύχθηκε πριν λίγες μέρες, μέσω των ΣΔΙΤ, η νέα σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση της Πυροσβεστικής στην Αλεξανδρούπολη.
 • Σε λίγες μέρες τελειώνουν οι διαδικασίες και ξεκινά η εκβάθυνση και η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.
 • Πετύχαμε την χρηματοδότηση και την προώθηση σχεδιασμού αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων του νομού, όπως ο Ταφικός Τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης και η κατασκευή του Βυζαντινού Μουσείου στο Διδυμότειχο.
 • Ενισχύσαμε την εξέλιξη του προγράμματος Θησέας για την τοπική αυτοδιοίκηση με ταχύτατους ρυθμούς.
 • Βελτιώσαμε υφιστάμενες και νέες σχολικές υποδομές, από τη Σαμοθράκη – μόλις προχθές – μέχρι το άλλο άκρο του Νομού.
 • Δώσαμε έμφαση στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων του νομού μας, με τον εμπλουτισμό των δημόσιων ΙΕΚ σε όλο το μήκος του νομού με νέες ειδικότητες. Με τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.
 • Πετύχαμε την αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ με δέσμευση νέας αύξησης. Τα χρήματα που παίρνουν οι συνταξιούχοι μας δεν είναι πολλά. Αυτή η Κυβέρνηση όμως κάνει ότι μπορεί, ότι είναι δυνατόν για αυτούς τους ανθρώπους.
 • Ενισχύσαμε κάθε μικρομεσαία επιχείρηση και στηρίξαμε οικονομικά κάθε της προσπάθεια μέσα από χρηστή διαχείριση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που παρέλαβε αυτή η Κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Τα μεγάλα και τα ωραία λόγια δε μου αρέσουν. Και επίσης θέλω να έχω μαζί σας μια έντιμη σχέση. Χωρίς ψέματα. Χωρίς απραγματοποίητες υποσχέσεις. Όμως το πιστεύω βαθιά ότι το κλίμα έχει αλλάξει. Οι πρωτοβουλίες φτάνουν και αγγίζουν όλα τα ελληνικά νοικοκυριά. Η πολιτεία δεν αδιαφορεί για το μέλλον των παιδιών μας και υπάρχει πρόνοια για την πορεία κάθε κοινωνικής ομάδας.

Η πολιτική μας ήδη έχει φέρει αποτελέσματα.
Αν μιλήσουμε με απλούς αριθμούς:

Η ανεργία από το 11,3% στις αρχές του 2004 μειώθηκε στο 8,3% το τρίτο τρίμηνο του 2006.

Δημιουργήθηκαν 255.000 νέες θέσεις εργασίας. Από αυτές οι 200.000 στον ιδιωτικό τομέα και μόνον οι 55.000 στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το έλλειμμα του Προϋπολογισμού από το 7,8% του 2004, περιορίσθηκε στο 2,6% το 2006.

Ο ρυθμός αύξησης των επενδύσεων ήταν 9,5% το 2006.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 15% το 2006.

Ο ρυθμός ανάπτυξης έφτασε το 3,7% το 2005 και το 4,3% το 2006.

Με τον προϋπολογισμό του 2007 μειώνονται οι φόροι για όλους τους συμπολίτες μας. Μειώνονται οι φόροι για τις επιχειρήσεις. Και όταν λέμε επιχειρήσεις δεν εννοούμε μόνο τις μεγάλες. Εννοούμε τα μικρά μαγαζιά της γειτονιάς μας, αυτά που έχουν ανάγκη από πραγματική στήριξη.

Όλοι οι συνταξιούχοι αγρότες με την αύξηση της κατώτατης σύνταξης θα εισπράττουν 700 ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Με την αύξηση του επιδόματος του ΕΚΑΣ, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι συμπολίτες μας θα εισπράττουν 490 ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Αυξήσαμε το κατώτατο επίδομα ανεργίας κατά 56,25 ευρώ επιπλέον το μήνα και ιδρύεται το Ταμείο Αλληλεγγύης για την εισοδηματική ενίσχυση ανέργων μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι αποδεδειγμένα δε μπορούν να βρουν δουλειά.

Φίλες και φίλοι,

Έχουν γίνει πολλά.

Αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο ακόμη.

Έχουμε όμως και τη διαρκή στήριξη σας, την εμπιστοσύνη σας.

Βλέπουμε κάθε μέρα στις τηλεοράσεις, διαβάζουμε στις εφημερίδες τις κατηγορίες που εξαπολύουν κατά της Κυβέρνησης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μιλούν, φωνάζουν και προπαγανδίζουν απορρίπτοντας κάθε μας πρωτοβουλία, κάθε μας ενέργεια. Χωρίς να έχουν κανένα επιχείρημα, χωρίς να κάνουν καμία πρόταση. Τηρούν στάση υποκριτική και δειλή. ?λλα λένε οι μισοί, άλλα οι άλλοι μισοί. ?λλα λένε τη μία ημέρα, άλλα την επόμενη.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής τους της στάσης ήταν η άτακτη φυγή τους από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Στην πιο κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της χώρας μας, για τα πιο σημαντικά ζητήματα που αγγίζουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, που αποτελούν το θεμέλιο και την ανάγκη για τη συνέχιση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά τη συζήτηση, τη συνεργασία και τη σύνθεση, το ΠΑΣΟΚ απαντά με την αποχώρησή του.

Αυτή είναι η πιο υπεύθυνη στάση που μπορεί να διατηρήσει.

Αυτός είναι ο πιο υπεύθυνος πολιτικός λόγος που μπορεί να αρθρώσει.

Η φυγή και η υπονόμευση.

Αντ’ αυτού, ο αρχηγός τους γυρνά στην Ελλάδα και υπόσχεται πολλά. Υπόσχεται πολλά από αυτά, που όσα χρόνια η παράταξή του ήταν Κυβέρνηση και ο ίδιος Υπουργός, μπορούσε να κάνει, αλλά αδιαφόρησε. Και τώρα έρχεται ως τιμητής και υπερασπιστής των αδυνάτων, αυτών που οι δικές τους πολιτικές, τους έφεραν σε αυτή τη θέση. Στη θέση της αδυναμίας.

Η απάντηση στην ανέντιμη αυτή στάση δε θα αργήσει να έρθει.

Και θα έρθει από όλους εμάς.

Όπως καταδικάσαμε πριν από τρία χρόνια την πολύχρονη, διεφθαρμένη πολιτική τους, έτσι και στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, θα καταδικαστεί η ελλιπής, ανεύθυνη πορεία τους. Ο ελληνικός λαός, όλοι εμείς, θα καταδικάσουμε το παλιό, το φθαρμένο και θα ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στη νέα διακυβέρνηση ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της.

Φίλες και φίλοι,

Ο Κώστας Καραμανλής, η Νέα Διακυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, όλοι μαζί, πορευτήκαμε με βήματα σταθερά, στρατηγικά, υπεύθυνα και πετυχημένα. Εργαστήκαμε σταθερά και στοχευμένα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας.

Με επίγνωση και μελέτη έχει χαραχθεί η πορεία και ακολουθείται πιστά.

Ο Πρωθυπουργός μας έχει διακρίνει τα μονοπάτια που υπάρχουν για να διαβείς στην πολιτική και έχει επιλέξει.

- Το πρώτο ενδιαφέρεται για την κοινωνία, το δεύτερο για το μικροκομματισμό.
- Το πρώτο νοιάζεται για το μέλλον του Τόπου, το δεύτερο για το ατομικό συμφέρον.

- Στο πρώτο εκφράζονται θέσεις, στο δεύτερο υπάρχει μόνο άρνηση.
- Στο πρώτο υπάρχει τόλμη, στο δεύτερο υποχώρηση.

- Το πρώτο επιδιώκει τη συναίνεση, το δεύτερο την πόλωση.

- Το πρώτο προχωρά μπροστά, το δεύτερο γυρίζει πίσω.

- Το πρώτο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ενώ το δεύτερο στο κομματικό του ακροατήριο.

- Το πρώτο είναι το δύσκολο, μονοπάτι της ευθύνης, ενώ το δεύτερο είναι το εύκολο του λαϊκισμού.

Πριν τρία χρόνια όλοι μας κάναμε την επιλογή.

Και επιλέξαμε το μονοπάτι το δύσκολο, της ευθύνης, των θέσεων, της τόλμης, της συναίνεσης, της προόδου.

Και αυτό το μονοπάτι θα πρέπει να επιλέξουμε και στις επόμενες εκλογές.

Φίλες και Φίλοι.

Έχουμε να απαντήσουμε σε μια σειρά από ερωτήματα.

 • Τι θέλουμε για ένα παιδί που γεννιέται σήμερα ;
 • Θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σαν το σημερινό;
 • Ένα σύστημα που θα το εξαναγκάσει να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό, όπως τόσα παιδιά σήμερα;
 • Θέλουμε να μην έχει πολλές πιθανότητες να βρει εργασία;
 • Θέλουμε να ζήσει σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, όπως το σημερινό;
 • Ή μήπως θέλουμε να βρεθεί αντιμέτωπο με υψηλό δημόσιο χρέος και με κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος;
 • Γιατί θα πρέπει αυτό το παιδί και οι συνομήλικοι του, να πληρώσουν για λάθη και παραλείψεις που έγιναν στην χώρα μας, πριν αυτό γεννηθεί;
 • Γιατί να μην μπορεί να ανοίξει τα φτερά του σε ανοικτούς ορίζοντες;

Οδηγός μας στην πορεία που ξεκινήσαμε όλοι μαζί και που συνεχίζουμε, είναι το μέλλον του τόπου.

Γνώμονάς μας το καλό όλων μας.

Δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη και η έντιμη σχέση που υπάρχει ανάμεσά μας.

Για εδώ αυτό που μένει, είναι να ενώσουμε τη φωνή μας και να καταστήσουμε σαφές ότι ο νομός μας, ο νομός Έβρου πρέπει να μπει στην πρώτη γραμμή.

Οι άνθρωποι του να μπουν στο επίκεντρο.

Με αισιοδοξία, με πίστη και δύναμη.

Φίλες και Φίλοι,

Για όλα αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα, θέλω να σας πω ξανά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Στις προσεχείς εκλογές θα ζητήσω ξανά να μου δείξετε την εμπιστοσύνη σας. Θα σας ζητήσω να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που ξεκίνησε, έτσι ώστε με μεγαλύτερες πια αξιώσεις και δυνατότητες, να βρεθούμε σε καλύτερη θέση, να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη και δυνατότητα να διεκδικήσουμε πράγματα.

Θα σας ζητήσω να συμπράξουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να βάλουμε τον Έβρο στην πρώτη γραμμή.

Με Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.