Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές του Νομού Έβρου

Τις πληγείσες από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών παραποτάμιες περιοχές του Νομού Έβρου επισκέπτεται ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου επισκέφθηκε την περιοχή του Ορμενίου, όπου την Παρασκευή υποχώρησε το ανάχωμα που συγκρατούσε τα νερά. Στο Ορμένιο συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκα, του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Εμμανουήλ Κατριαδάκη και των τοπικών αρχών στην οποία αποφασίστηκαν ενέργειες για την προστασία του πληθυσμού από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Το πρωί του Σαββάτου ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε εκ νέου όλες τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές: Ορμένιο, Καστανιές, τα αναχώματα της Ορεστιάδας, το Πύθιο, του Πραγγί, το Διδυμότειχο και τα Λάβαρα.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος συμμετείχε σε διαδοχικές συσκέψεις συντονισμού στις περιοχές της Ορεστιάδας, του Διδυμοτείχου και του Σουφλίου στις οποίες συμμετείχαν ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Παυλίδης,  ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι επικεφαλής των τοπικών στρατιωτικών αρχών και οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώθηκε από τους αρμόδιους παράγοντες και τις τοπικές αρχές για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ δόθηκαν οδηγίες για την προστασία του πληθυσμού και του ζωικού κεφαλαίου από τις πλημμύρες.