Λειτουργία του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τη λειτουργία του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης.

Αθήνα, 8-7-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία του Προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης»

Ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στα Λύκεια, ως μια προσπάθεια στήριξης των μαθητών επικουρική των μαθημάτων του πρωινού κύκλου. Στο πρόγραμμα αυτό, απασχολούνται κατά κύριο λόγο ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αλλά και ορισμένοι μόνιμοι, ενώ επίσης ορίζεται ένας συντονιστής του προγράμματος σε κάθε σχολείο καθώς επίσης και κάποιοι καταχωρητές.

Αυτές τις ημέρες γίνεται η πληρωμή των μόνιμων εκπαιδευτικών που δούλεψαν στο πρόγραμμα τη σχολική χρονιά 2008-2009 και των ωρομισθίων που δούλεψαν τη σχολική χρονιά 2009-2010. Από αυτές τις πληρωμές εξαιρούνται οι Συντονιστές του προγράμματος που συνήθως είναι οι Διευθυντές των Λυκείων και οι καταχωρητές του προγράμματος, που συνήθως είναι Διοικητικοί Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε Διευθύντρια Σχολικής Μονάδας με το τμήμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης του ΥΠΔΒΜΘ (τηλ.2103442212 κ. Περίκου), η δικαιολογία για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων ήταν πως το Υπουργείο ψάχνει κάποιον άλλον κωδικό, ώστε να γίνει η πληρωμή των Συντονιστών και των Καταχωρητών.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Τόσα χρόνια πως γινόταν η πληρωμή των Συντονιστών και των Καταχωρητών; Αυτοί δεν θεωρούνται ότι είναι μόνιμοι υπάλληλοι;
  2. Γιατί καθυστερεί τόσο (ένα σχολικό έτος), να γίνει η πληρωμή των μόνιμων εκπαιδευτικών που εργάζονται στο πρόγραμμα;
  3. Ποια θα είναι η τύχη του προγράμματος το νέο σχολικό έτος 2010-2011; Θα ξεκινήσει έγκαιρα, δηλαδή με την αρχή του σχολικού έτους, ώστε η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, να εκπληρώσει τους στόχους για τους οποίους θεσμοθετήθηκε;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου