Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Αλεξανδρουπολιτών Αθήνας

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός και Ψυχαγωγικός Σύλλογος Αλεξανδρουπολιτών Αθήνας. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί Εβρίτες ενώ έγιναν και συγκινητικές βραβεύσεις.

Στο δελτίο τύπου του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Στην επιθυμία μας να επικοινωνήσουμε με φίλους, συμπολίτες και να νοιώσουμε τη ζεστή παρουσία τους, πραγματοποιήσαμε στις 22 Ιανουαρίου 2014 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αμαλία την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας. Συγκεντρωθήκαμε περίπου 140 άτομα συμπολίτες, φίλοι και προσκεκλημένοι. Η ατμόσφαιρα ήταν όμορφη, φιλική, ζωντανή.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές του νομού μας κ. Γ. Ντόλιος και κ. Μ. Ουζουνίδης, ο κ. Χ. Γεροντόπουλος ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό υιού του κ. Κ. Γεροντόπουλου Υφυπουργού Εξωτερικών, η κα Ελισάβετ Δερμεντζοπούλου ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στο εξωτερικό συζύγου της κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου Βουλευτή Έβρου, ο κ. Ε. Λαμπάκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η κα Γ. Νικολάου Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο κ. Μ. Γαρταγάνης Πρόεδρος της ΠΑΟΝΕ, ο κ. Ι. Μαζαράκης-Αινιάν Γενικός Γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδας, ο Αντιναύαρχος (ε.α.) κ. Κ. Ι. Μαζαράκης-Αινιάν Επίτιμος Αρχηγός του Στόλου, ο κ. Σ. Κονδύλης εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη μετά της συζύγου του και ο κ. Ι. Μητράκας.

Η τυχερή της βραδιάς ήταν η κα Λ. Τσιφουτίδου που έλαβε ένα ασημένιο χειροποίητο διακοσμητικό. Ο Σύλλογός μας, αφού τίμησε με ιδιαίτερο κομμάτι πίτας τους καλεσμένους μας και εκπροσώπους σωματείων του Έβρου, βρήκε την ευκαιρία να επαινέσει τους νέους από την Αλεξανδρούπολη, προσφέροντάς τους τιμητικό δίπλωμα και ένα αναμνηστικό δώρο (Tablet).

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι εξής:

  1. Δημήτριος Γκαρδιάκος του Γεωργίου, εγγονός του μέλους μας Τ. Γκαρδιάκου-Χαμπαρίδου. Πέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  2. Κων/νος Γραμμενίδης, υιός του μέλους μας Κ. Γραμμενίδη. Πέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π.
  3. Αποστολία Μανάση, κόρη του μέλους μας Β. Μανάση. Πέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  4. Ιωάννα Μισαρίδου του Ευαγγέλου, εγγονή του μέλους μας Χ. Μισαρίδη. Πέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  5. Αικατερίνη Χριστοδούλου του Νικολάου, εγγονή του μέλους Ν. Σταυρακούδη. Πέτυχε στις εξετάσεις και εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογός μας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., βράβευσε με τιμητική πλακέτα, τιμής ένεκεν τον κ. Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν, υιό του Στρατηγού Κων/νου Μαζαράκη-Αινιάν ως ένδειξη ελάχιστης τιμής για την προσφορά του ιδίου αλλά και της οικογένειάς του στην ιστορία της περιοχής μας.

Επίσης θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφέρουμε ότι και φέτος την όλη εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά ο αγαπητός σε όλους μας κ. Τόλης Σιάτρας, ο οποίος ταξίδεψε ειδικά για τον σκοπό αυτό από την Αλεξανδρούπολη».