Κομματική τοποθέτηση Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου

Αθήνα, 5 Απρ 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

ΘΕΜΑ: «Κομματική τοποθέτηση Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου»

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις συνεχείς εξαγγελίες και υποσχέσεις του για αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας επιδόθηκε σε σειρά τοποθετήσεων ημετέρων κομματικών στελεχών.

Τον Απρίλιο του 2009 ορίσθηκε, έπειτα από εισήγηση του ιδρύματος Καυτανζόγλου, Πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου ο δημοτικός σύμβουλος και σημερινός Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Χάρης Αηδονόπουλος. Δυο μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, τον περασμένο Φεβρουάριο, αντικαταστάθηκε με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, παρά το γεγονός, ότι προτεινόταν ο ίδιος με εισήγηση του ιδρύματος Καυτανζόγλου, όπως επί 50 χρόνια γίνεται στον ορισμό της διοίκησης ως όρο του δωροθέτη.

Ο κ. Αηδονόπουλος συμμετείχε με την κατάθεση βιογραφικού στη σχετική προκήρυξη του OpenGov. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του και νέος Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου δεν υπέβαλε καν εκδήλωση ενδιαφέροντος στα πλαίσια της προκήρυξης.

Οι ενέργειες αυτές καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στη στελέχωση της Διοίκησης με καθαρά κομματικά κριτήρια, αντίθετα με της αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας αλλά και την πρόνοια για την ορθή και υγιή λειτουργία του Σταδίου και των διοργανώσεων που διενεργούντο σε αυτό

Ενόψει των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Να μας διευκρινίσει τη διαδικασία με την οποία επιλέχθηκε ο σημερινός Πρόεδρος του Καυτανζόγλειου Εθνικού Σταδίου, καθώς και οι λόγοι απομάκρυνσης, πριν μάλιστα από τη λήξη της θητείας, του κ. Χάρη Αηδονόπουλου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου