Κατάργηση Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση Στρατολογικού Γραφείου Αλεξανδρούπολης»

Σύμφωνα με ήδη ληφθείσες αποφάσεις, έως το τέλος του 2011, θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολο του, το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των 57 Στρατολογικών Γραφείων της χώρας, με την συγχώνευση - συνένωση αυτών και την δημιουργία 18 νέων Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ).

Με προσδοκώμενο όφελος από την εν λόγω συγχώνευση – συνένωση την εξοικονόμηση προσωπικού και πόρων. Ειδικά όμως στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή του Νομού Έβρου, δημιουργείται μείζον πρόβλημα, αφού το ΣΓ Αλεξανδρούπολης, παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στη σύνδεση μεταξύ των πολιτών του Έβρου και του Στρατού, αφού οι κάτοικοι διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες της περιοχής. Πέραν τούτων το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, που σημαίνει ότι η κατάργηση του δεν προσφέρει τίποτε στον τομέα της εξοικονόμησης πόρων.

Επειδή η κατάργηση του ΣΓ Αλεξανδρούπολης δημιουργεί αισθήματα λύπης και αγανάκτησης στους πολίτες του Έβρου.

Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Γιατί δεν ελήφθησαν υπόψη τα ιδιαίτερα, εθνικής υφής, κριτήρια της περιοχής του Νομού Έβρου και καταργείται το ΣΓ Αλεξανδρούπολης, που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της παραμεθορίου;
  2. Αν προτίθεται να επανεξετάσει την σχετική απόφαση και να διατηρήσει ενεργό το ΣΓ Αλεξανδρούπολης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου