Η πρέσβυς της Σουηδίας στην Αθήνα στον ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβυ της Σουηδίας στην Αθήνα κα. Charlotte Wrangberg είχε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο πλαίσιο της διημερίδας «Αντίδρασε μέσω της Τέχνης. Κάνε τη διαφορά. Μίλα, Εκφράσου, Παίξε και Μοιράσου Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας την σχολική βία και τον εκφοβισμό μέσω της Τέχνης» που συνδιοργανώνεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2014 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν ο εκ μέρους το οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος, Τμήμα Ενημερώσεων, ο κ. Παύλος Σαλίχος, Ψυχολόγος, Τμήμα Ενημερώσεων, ο κ. Παναγιώτης Παρδάλης, Τμήμα Επικοινωνίας.

Την Πρέσβυ της Σουηδίας συνόδευε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Πολιτισμού της Σουηδικής Πρεσβείας κα. Σοφία Κεραμιδά, καθώς και οι Σουηδοί Ομιλητές στο Συνέδριο: Björn Johansson, Senior Lecturer, School of Law, Psychology and Social work, Örebro University, Jacob Flärdh Aspegren, Director of Research and Development, οργανισμός FRIENDS, Tsekas Anna, Psychologist, Social Service, Municipality of Stockholm, Frida Warg, Method Developer and Teacher, οργανισμός FRIENDS, Erik Flygare, Lecturer, School of Law, Psychology and Social work, Örebro University.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε την  κα. Charlotte Wrangberg σχετικά με το πλαίσιο δράσης της ελληνικής πολιτείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (Bullying), καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη συνεργασία του με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Πρέσβυς της Σουηδίας και τα μέλη της σουηδικής αποστολής ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εμπειρία και το μοντέλο που ακολουθείται στη χώρα τους αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος και η κα. Charlotte Wrangberg συμφώνησαν να προγραμματιστεί και μια δεύτερη συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σουηδία για το φαινόμενο του bullying.

Η διημερίδα «Αντίδρασε μέσω της Τέχνης. Κάνε τη διαφορά. Μίλα, Εκφράσου, Παίξε και Μοιράσου Προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας την σχολική βία και τον εκφοβισμό μέσω της Τέχνης» θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) και της πολυετούς δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην κατεύθυνση πρόληψης και συντονισμού των πρωτοβουλιών που λαμβάνονται ενάντια στο bullying σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει στο ΕΑΝ και την προεδρία του Δικτύου ασκεί ο πρόεδρο του Οργανισμού Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.