Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων για την απαγόρευση συμμετοχής μαθητών στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Απαγόρευση συμμετοχής μαθητών στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Κυρία Υπουργέ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε στην Αθήνα το καθιερωμένο του Συνέδριο, που τιμούν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, Υπουργοί, Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, έγκριτοι δημοσιογράφοι και καταξιωμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας.

Το φετινό Συνέδριο, που χαρακτηρίστηκε επετειακό λόγω του ότι διοργανώνεται για εικοστή συνεχή χρονιά, είχε σαν θέμα : «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας-Πράσινη Επιχειρηματικότητα: Μονόδρομος προς την Ανάπτυξη».

Λόγω του σημαντικού θέματος που αυτονόητο είναι ότι απαιτεί τη συμμετοχή και αγγίζει το μέλλον και της νεολαίας μας, οι διοργανωτές έκριναν σκόπιμο να ακούσουν και τη φωνή της και την άποψη της. Όπως αυτή ακούγεται από δύο νέα παιδιά, μαθητές Λυκείου.

Έτσι εκτιμώντας ότι ο Νομός Έβρου αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που αξίζει να προβληθεί μέσα από τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, απηύθυναν πρόσκληση στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, ώστε δύο (2) μαθητές – ένα αγόρι και ένα κορίτσι – να κάνουν μια σύντομη ομιλία με θέμα: «Οι ανησυχίες των νέων ανθρώπων για το μέλλον τους και το μέλλον του τόπου». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα εκαλούντο ο Νομάρχης Έβρου, ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού Έβρου. Ακόμη, ουδεμία οικονομική επιβάρυνση θα υπήρχε, καθότι όλα θα τα έξοδα θα τα κάλυπταν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.

Όταν όμως, κ. Υπουργέ, ζητήθηκε από το Υπουργείο σας η απαιτούμενη άδεια συμμετοχής των μαθητών στο εν λόγω Συνέδριο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με έκπληξη πληροφορήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπεται.

Κατόπιν τούτων

Ερωτάστε Κυρία Υπουργέ

  1. Βάσει ποιού σκεπτικού αρνείται το Υπουργείο τη συμμετοχή των νέων σε Εκδηλώσεις αυτού του είδους, που και άμεσα τους αφορούν, αλλά και που συμμετέχει και αναγνωρίζει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας;
  2. Θεωρείτε ότι τα θέματα της Οικονομίας, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και των ανησυχιών των νέων ανθρώπων για το μέλλον τους πρέπει να μην τους απασχολούν;
  3. Πιστεύετε ότι η παρουσίαση των απόψεων των νέων και η προβολή του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και συνολικά του Νομού Έβρου, σε αυτή τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, μέσα από αναγνωρισμένα fora, πρέπει να τυγχάνουν τέτοιας αντιμετώπισης και απαγορεύσεων;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου