Επιχορήγηση νέων Επιστημόνων από τον ΟΑΕΔ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης

Κυρία Υπουργέ,

Στα πλαίσια της πρόθεσης της ενθάρρυνσης των νέων επιστημόνων, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση , ειδικότερα δε σε έναν ακριτικό νομό, όπως είναι ο Νομός Έβρου , προκειμένου να παραμείνουν στον τόπο τους και να συμβάλουν στην οικονομική του ανάπτυξη, εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ Πρόγραμμα «Επιχορήγησης Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών – Νέων Επιστημόνων».

Στα πλαίσια του Προγράμματος, μέχρι τις 30/03/2008 γινόταν δεκτές οι αιτήσεις των νέων επιστημόνων που είχαν κάνει έναρξη επιτηδεύματος και εντός του 2007.

Από 1/4/2008 και εφεξής έκλεισε το πρόγραμμα για την περιφέρεια του Νομού Έβρου. Ωστόσο, όμως , σε άλλες περιφέρειες της επικράτειας, το πρόγραμμα ήταν σε εξέλιξη και γινόταν δεκτές οι αιτήσεις επιστημόνων που είχαν κάνει έναρξη επιτηδεύματος μέχρι και το Νοέμβριο του 2008.

Το νέο, υπό εκπόνηση, πρόγραμμα επιχορήγησης αφορά μόνο όσους έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια ΔΟΥ μετά τις 2/01/2009, με συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες του Νομού Έβρου να αποκλείονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ λόγω έναρξης επιτηδεύματος στο χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2008.

Σημειωτέον ότι ο αποκλεισμός αυτός αφορά μόνο την περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και όχι τους νέους Επιστήμονες άλλων περιφερειών, οι οποίοι υπέβαλαν κανονικά αιτήσεις για το Πρόγραμμα έως και τον Νοέμβριο του 2008.

Επειδή, πέραν της παραβίασης του Συντάγματος, σχετικά με την ισότητα και την στήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης των πολιτών, παραβιάζεται και η αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη προς τη Διοίκηση,

Ερωτάστε Κυρία Υπουργέ

Τι προτίθεστε να πράξετε, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός από το Πρόγραμμα «Επιχορήγησης Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών – Νέων Επιστημόνων» αυτών που έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από τις ΔΟΥ πριν από τις 2/1/2009;