Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.

Στις 3 Μαρτίου 2005 ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος δείχνοντας το πραγματικό ενδιαφέρον του προς τους παραγωγούς του Νομού μας στις δύσκολες ώρες που περνούν και θέλοντας να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ορεστιάδα, 3 Μαρτίου 2005

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε.κον Κοσκινά

Κύριε Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Έβρου στην καλλιέργεια των Ζαχαρότευτλων. Γνωρίζετε πως για την καλλιεργητική περίοδο 2004-05 έχουν δοθεί από την ΕΒΖ Α.Ε. στους παραγωγούς συνολικά 80.000 στρέμματα δικαιώματος προς σπορά και εκμετάλλευση. Ταυτόχρονα όμως για φέτος θα πρέπει να υπολογίσετε και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στον Νομό αρχικά με τις χιονοπτώσεις του Φεβρουαρίου και ακόλουθα με τις πλημμύρες οι οποίες έπληξαν καίρια την παραγωγή, είτε εμποδίζοντας την πλήρη ανάπτυξη των Ζαχαρότευτλων είτε την σωστή ανάπτυξη τους.

Θα πρότεινα λοιπόν να θέσουμε το όλο πρόβλημα σε καινούρια βάση συζήτησης και να επαναπροσδιορίσουμε τα συνολικά στρέμματα τα οποία δίδονται για εκμετάλλευση στους παραγωγούς, αυξάνοντας το όριο τουλάχιστον κατά 10.000 στρέμματα ώστε να φτάσουμε συνολικά τις 90.000, για το Εργοστάσιο της Ορεστιάδας.

Γνωρίζοντας την πρόθεση σας να βοηθήσετε τους παραγώγούς των ζαχαρότευτλων, αναμένω ενέργειες σας και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Χ. Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου- Νέα Δημοκρατία