Επίσκεψη στην Βάδη Βυτεμβέργη & Έσση Γερμανίας (2)

Ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Χ. Δερμεντζόπουλος βρέθηκε το διάστημα 25 έως 31 Μαΐου 2005 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στις πόλεις της Στουτγάρδης και Φρανκφούρτης , με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και εκπρόσωπος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ήταν προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης για τις 19ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στο Όφενμπαχ της Φρανκφούρτης. Εκτός από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη φορέων με διάφορα θέματα που απασχολούν τους ομογενείς. Ο βουλευτής κος Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος έκανε εισήγηση με θέμα « Η συμβολή των απόδημων Θρακών στην ανάπτυξη της Θράκης. Ταυτόχρονα τοποθετήθηκε σε όλες τις άλλες τοποθετήσεις και δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από τους παραβρισκόμενους.

Ακόμη τον υποδέχθηκαν οι ΝΟΔΕ Βάδης-Βυτεμβέργης και ΝΟΔΕ Έσσης και είχε επαφές με τις περισσότερες από Τοπικές Οργανώσεις των περιοχών αυτών. Επίσης συναντήθηκε με Ομογενειακούς φορείς, Διοικητικά Συμβούλια Ελληνικών Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ελληνορθόδοξων Εκκλησιών, Ελληνικούς Αθλητικούς Συλλόγους και Δημόσιους λειτουργούς του Ελληνικού Κράτους στην Γερμανία, με τους οποίους συζήτησε για θέματα που τους απασχολούν, όπως:

  1. Την λειτουργία των Ελληνικών Σχολείων.
  2. Την λειτουργία των Προξενικών Αρχών .
  3. Την λειτουργία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας .
  4. Τις στρατιωτικές υποχρεώσεις των ομογενών.
  5. Τις προοπτικές επαναπατρισμού των ομογενών.