Επίσκεψη Μέγαρο Μαξίμου (2)

Σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2005 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτού Έβρου κ. Αλέξανδρου Χ. Δερμεντζόπουλου και του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που έχει ξεκινήσει ο Πρωθυπουργός με όλους τους Βουλευτές. Η συνάντηση έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν την Περιφέρεια και κυρίως τον Νομό Έβρου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως:

1. Η έγκαιρη και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στον Νομό από τις πρόσφατες πλημμύρες και θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή και οι τρόποι αντιμετώπισης τους στο μέλλον.

2. Ενημερώθηκε αναλυτικά ο Πρωθυπουργός για τα αγροτικά θέματα και τα προβλήματα των παραγωγών του Νομού.

3. Γενικότερα θέματα αναπτυξιακής πολιτικής και των μεγάλων έργων του Νομού. Ειδικότερα σημαντική αναφορά έγινε :

α) για το Λιμάνι Αλεξανδρουπόλεως, β) την ολοκλήρωση και λειτουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεως, γ) τα λειτουργικά και άλλα προβλήματα που ταλανίζουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δ) τον τομέα της Υγείας στον Νομό και την επιπλέον στήριξη του από την Κυβέρνηση, ε) τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού στ) την πορεία εφαρμογής του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ζ) το φράγμα του Ασπρονερίου η) τα γενικότερα προβλήματα Δημόσιας Διοίκησης του Νομού και θ) την καταπολέμηση της Ανεργίας στον Νομό Έβρου.

4. Το γενικότερο πολιτικό κλίμα του Νομού και της χώρας, όπως αυτό διαμορφώνεται ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση όλων των θεμάτων και ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το σύνολο αυτών και ζήτησε από τον Βουλευτή Έβρου τον κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, να τον ενημερώνει άμεσα για όλα τα θέματα του Νομού Έβρου.