Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους χειριστές ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας

ΑΘΗΝΑ 06/12/2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον

Υπουργό Οικονομικών Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Θέμα: Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στους χειριστές ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος τους κάνουν λόγο οι χειριστές ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας (πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας). Οι λιγοστοί, πλέον, χειριστές είδαν το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που ελάμβαναν να καταργείται, με τα πρόσφατα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς οποιαδήποτε πρόνοια για την αντικατάσταση του.

Οι χειριστές ραντάρ εργάζονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνο περιβάλλον και εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Δια τούτο προειδοποιούνται από σχετικές σημάνσεις που είναι αναρτημένες στους χώρους εργασίας των. Οι 10 χειριστές που έχουν απομείνει στην επικράτεια δεν εκπροσωπούνται από κανένα επαγγελματικό σωματείο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκδικήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους.

Επειδή η εργασία των χειριστών ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιείται σε εξαιρετικά επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες.

Επειδή το δημοσιονομικό όφελος από την περικοπή του σχετικού επιδόματος σε μόλις 10 χειριστές που έχουν απομείνει στην Πολεμική Αεροπορία είναι αμελητέο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

  1. Με ποια κριτήρια εξαιρέθηκαν οι χειριστές ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας από το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας;
  2. Προτίθεται να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των χειριστών ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, επαναφέροντας το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που δικαιούνται;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

  1. Τζίμας Μαργαρίτης, Βουλευτής Ν. Δράμας
  2. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Βουλευτής Ν. Εβρού