Ελλείψεις σχολικής στέγης στο Δήμο Αλεξ/πολης

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τις ελλείψεις σχολικής στέγης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις σχολικής στέγης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης»

Στις 27-1-2010 η Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Έβρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλεξανδρούπολης «Γ. Βιζυηνός», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσαν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή τεράστιου πλήθους διαδηλωτών. Σκοπός της συγκέντρωσης αυτής ήταν η διαμαρτυρία για την έλλειψη σχολικής στέγης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η κατάσταση στα 5 πρωινά Γυμνάσια, τη σχολική χρονιά 2009-2010 είναι τραγική. Υπάρχει τμήμα με 37 εγγεγραμμένους μαθητές, ενώ πολλά τμήματα λειτουργούν με 32 και 33 μαθητές. Έχει κλείσει βιβλιοθήκη, έχει κλείσει αίθουσα καλλιτεχνικών, έχει κλείσει εργαστήριο πληροφορικής για να μετατραπούν σε συμβατικές αίθουσες διδασκαλίας.

Τα 4 Γενικά Λύκεια και τα 2 ΕΠΑΛ (πρωινά) δεν έχουν ακόμη πρόβλημα μεγάλων αριθμητικά τμημάτων, όμως δεν υπάρχουν ούτε σε αυτά άδειες αίθουσες.

Όλα τα Εσπερινά Σχολεία (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ και ΣΔΕ) συστεγάζονται με πρωινά με πολλά προβλήματα στη «συγκατοίκηση».

Ο νομός Έβρου, είναι από τους ελάχιστους στη χώρα, όπου δεν υπάρχει Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, αν και η πόλη της Αλεξανδρούπολης φημίζεται για την πολιτιστική της παράδοση (πόλη των χιλίων πιάνων, μαντολινάτες κλπ.)

Ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Γιατί δεν ξεκινάει η ανέγερση του Μουσικού Σχολείο στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο ΟΤ434;
  2. Γιατί δεν ξεκινάει η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος που θα μεταστεγάσει ολόκληρη την Τεχνική Εκπαίδευση στην περιοχή του ΚΕΓΕ;
  3. Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να μη γυρίσει η Αλεξανδρούπολη στη διπλοβάρδια, όμως να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα;
  4. Γιατί δεν δημιουργείται ένα 6ο Γυμνάσιο, ειδικά όταν γειτονικές πρωτεύουσες Νομών με μικρότερο πληθυσμό, έχουν περισσότερες σχολικές μονάδες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου