Ελαστική μεταχείρηση των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται στη λίστα του Τειρεσία από την αρχή της Κρίσης και μετά

ΚΟΙΝ. ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ

 1. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
 2. ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝκ. ΚΩΝ/ΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΘΕΜΑ: Ελαστική μεταχείριση των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται στην λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την αρχή της κρίσης και μετά.

Ύστερα από την θετική έκβαση της εκταμίευσης της δόσης, είναι πλέον γενική ομολογία ότι πρέπει να εστιάσουμε όλη μας την προσοχή στην ανάπτυξη, στην επαναφορά της εμπιστοσύνης του κόσμου προς το κράτος, να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και να εμποδίσουμε την αλματώδη αύξηση της ανεργίας.

Όλοι μας περιμένουμε να πέσουν χρήματα στην αγορά, να αλλάξει η ψυχολογία και να γίνει η σταδιακή αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Ειδικότερα η αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα αφού πάρα πολλοί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες με μεγάλες ελλείψεις ρευστότητας και οι οφειλές του Δημοσίου έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στην λίστα του Τειρεσία. Τώρα όμως με το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ όπως αναμένεται, πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός χρηματοδοτήσεων λόγω ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Κατόπιν όλων αυτών

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Προτίθεστε να μελετήσετε προτάσεις για την ελαστική μεταχείριση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που μπήκαν στην λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από την περίοδο που ξεκίνησε η κρίση και μετά;

Προτίθεστε να γίνει έλεγχος ανά περίπτωση και να υπάρξει ειδική μέριμνα για όσες επιχειρήσεις ήταν υγιείς προ κρίσης και μετά απέκτησαν προβλήματα που οξύνθηκαν και από την μη καταβολή των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες;

Προτίθεστε να μελετήσετε το ενδεχόμενο κατάργησης του αποκλεισμού αυτών των περιπτώσεων από την χρηματοδότηση, κάτι που θα δώσει ανάσα στην αγορά, θα μειώσει την ανεργία και θα αλλάξει το κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες.

29/11/2012

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ BΟΥΛΕΥΤΕΣ

 1. Κέλλας Χρήστος , Ν. Λαρίσης
 2. Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Ν. Έβρου
 3. Σταμενίτης Διονύσης, Ν. Πέλλας
 4. Μιχελάκης Γιάννης, Επικρατείας
 5. Ταλιαδούρος Σπύρος, Ν. Καρδίτσας
 6. Μπατσαρά Γεωργία. Ν. Ημαθίας
 7. Σιούφας Παύλος, Ν. Καρδίτσας
 8. Τζαμτζής Ιορδάνης, Ν. Πέλλας
 9. Καράμπελας Ιωάννης, Ν. Βοιωτίας
 10. Χριστογιάννης Δημήτριος, Ν. Πιερίας
 11. Βεσυρόπουλος Απόστολος, Ν. Ημαθίας
 12. Κόνσολας Μάνος, Ν. Δωδεκανήσου
 13. Καρανάσιος Ευθύμιος, Ν. Χαλκιδικής
 14. Μακρή-Θεοδώρου Ελένη, Ν. Φθιώτιδας
 15. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Ν. Ρεθύμνου
 16. Αντωνίου Μαρία, Ν. Καστοριάς
 17. Σενετάκης Μάξιμος, Ν. Ηρακλείου
 18. Παπαδόπουλος Μιχαήλ, Ν. Κοζάνης
 19. Κοψαχείλης Τιμολέων, Ν. Γρεβενών
 20. Καραμανλή Άννα, Β’ Αθηνών