Εκκρεμείς Φορολογικές Υποθέσεις

Ο Βουλευτής Έβρου Αλέξανδρος Χ. Δερμεντζόπουλος κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του Νομοσχεδίου «Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών και άλλες διατάξεις», που διεξήχθη στις 29 Ιουλίου 2004, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για να κατανοήσει κανείς πλήρως την ανάγκη εισαγωγής στο Κοινοβούλιο αυτού του νομοσχεδίου, θα πρέπει πρώτα να έχει αντιληφθεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα. Θα πρέπει να έχει αντιληφθεί την ανάγκη για αντιστροφή του κλίματος, την ανάγκη για αλλαγή του επενδυτικού περιβάλλοντος, για τόνωση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας και την ανάγκη επίλυσης μιας σειράς προβλημάτων και εκκρεμοτήτων τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν, όπως είναι ο «Τειρεσίας» και τα πανωτόκια τα οποία λειτουργούν σαν βαρίδια στην οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης και που απαλλαγμένοι πια από αυτές τις εκκρεμότητες μεταβατικά -ναι, μεταβατικά όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους αυτή η λέξη- θα περάσουμε το Φθινόπωρο σε μία φορολογική μεταρρύθμιση και σε έναν νέο αναπτυξιακό νόμο που επιβάλει και η ανάγκη αυτού του τόπου, αλλά και η εντολή του λαού που δόθηκε το Μάρτιο του 2004.

Τι χαρακτηρίζει τώρα αυτό το νομοσχέδιο; Τι το κάνει διαφορετικό από τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς;

Πρώτα-πρώτα, η προαιρετικότητά του, αλλά ποοαιοετικότητα ουσιαστική και όχι με τη «δαμόκλεια σπάθη των μετέπειτα ελέγχων, όπως έγινε με το πρόσφατο κλείσιμο των εξαετιών, της συνάφειας και κάποιων άλλων τέτοιων γεγονότων που τα έζησε ο επιχειρηματικός κόσμος.

Άλλο χαρακτηριστικό του είναι η ευνοϊκότητα από τη διαδικασία του τακτικού ελέγχου, η απουσία δύο στοιχείων, δύο ανθρωπίνων παραγόντων, του έφορα και του λογιστή, η έλλειψη φοροεισπρακτικού χαρακτήρα όσο και αν προσπαθεί κάποιος να βρει σε αυτό το νομοσχέδιο αυτό και μόνο το στοιχείο. Επίσης, η προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων που μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον σήμερα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις παλιές τους ρυθμίσεις και σήμερα μπορούν να τις ρυθμίσουν με ευνοϊκότερο τρόπο.

Τέλος, το στοιχείο που κάνει διαφορετικό αυτό το νομοσχέδιο από όλα τα υπόλοιπα είναι η ανάγκη να λειτουργήσει επιτέλους, έστω και με όσες ατέλειες είχε, ο αναπτυξιακός νόμος 2601/98, μετά από την αδυναμία και τις εγγενείς πλήρες ανεπάρκειες που είχε ο πρόσφατος ν. 3219/2004, γιατί η ανάπτυξη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να περιμένει.

Αυτοί που δεν το παραδέχονται είναι αυτοί που έφεραν αυτό το βαρύ επενδυτικό κλίμα στον τόπο μας και για να πειστούν ας επισκεφτούν τη Θράκη, ας απολαύσουν τις ερημιές των βιομηχανικών περιοχών της Αλεξανδρούπολης, την απέραντη μοναξιά της βιομηχανικής περιοχής της Ορεστιάδας όπου οκτώ χρόνια, μετά τη δημιουργία της, οκτώ χρόνια μετά την ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομής, δεν έχει γίνει ούτε μία επένδυση εκεί μέσα. Έρημο τοπίο!

Ας μετρήσουν τις επιχειρήσεις, όχι μόνο της Θράκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, που έχουν μεταναστεύσει, ας μετρήσουν τις επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Έτσι λοιπόν με όσα, μα όσα, μειονεκτήματα και αν είχε ο ν. 2601/98, ας λειτουργήσει έστω και προσωρινά.

Αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσε να μην έχει εισαχθεί, θα μπορούσε να εφαρμοστεί η δοκιμασμένη και αν θέλετε λιγότερο «ανοιχτή» μέθοδος των υπουργικών αποφάσεων. Αλλά αυτή η Κυβέρνηση τιμά το Κοινοβούλιο, πιστεύει και δεν φοβάται το διάλογο εδώ μέσα και έξω από εδώ, καθώς επίσης και το διάλογο με τους φορείς, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην επιτροπή, ήλθαν οι εκπρόσωποι της ΓΕΣΕΒΕ και του ΕΒΕΑ. Και ήλθαν αιφνιδιασμένοι, γιατί για πρώτη φορά σε θέματα τέτοιων ρυθμίσεων καλούνται να εκφράσουν άποψη. Ήλθαν εκτός από αιφνιδιασμένοι και έντρομοι, γιατί αυτοί οι κλάδοι έχουν υποστεί τόσα, ώστε δεν δίστασε ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΒΕ να χαρακτηρίσει τον πρώην Υπουργό Οικονομίας, παρόντα εκεί μέσα, ως την πολιτική παρουσία που υπήρξε η πιο δυσμενής στον επιχειρηματικό τομέα.

Έχει κουραστεί ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίζεται σαν αυτόν που καλείται να καλύψει τις στρεβλές οικονομικές πολιτικές, τους ανεδαφικούς προϋπολογισμούς, τις συνέπειες ενός σπάταλου κράτους και δεν εμπιστεύονται πια τις κυβερνήσεις. Και αυτό το κλίμα της δυσπιστίας θα πρέπει να σπάσει, εάν θέλουμε να αντιστρέψουμε την οικονομικά δυσμενή κατάσταση.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι κορώνες που ακούστηκαν το πρωί εδώ μέσα για κάλυψη απατεώνων, πλαστογράφων, για λαθρεμπόρους, εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους όπλων, ακόμα και εμπόρους λευκής σαρκός, δεν τιμούν ούτε το χώρο, ούτε τους θεσμούς, ούτε αυτούς που τις εκτοξεύουν. Κι έτσι καλύτερα προτιμώ να μην απαντήσω σε αυτές. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ούτε καν η ένδεια επιχειρημάτων επιτρέπει αυτήν την ανεπίτρεπτη πολιτική συμπεριφορά!

Κανένας στείρος αντιπολιτευτικός οίστρος δεν την συγχωρεί!

Το νομοσχέδιο αυτό και οι τροπολογίες του είναι το μονοπάτι που αφήνει πίσω του αυτό το παλιό και κλείνει πληγές, εκκρεμότητες. Είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νέα φορολογική μεταρρύθμιση, που θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, που οδηγεί στον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα φέρει πια επιτέλους την επενδυτική άνοιξη.