Εξαίρεση βαμβακοπαραγωγών Ν. Έβρου από την ΚΥΑ που καθορίζει ποσόστωση παράδοσης κιλών για είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ,κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων σχετικά με τηεξαίρεση βαμβακοπαραγωγών Ν. Έβρου από την ΚΥΑ που καθορίζει ποσόστωση παράδοσης κιλών για είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης.

Από το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 21-9-2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση βαμβακοπαραγωγών Ν. Έβρου από την ΚΥΑ που καθορίζει ποσόστωση παράδοσης κιλών για είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης»

Ο Νομός Έβρου κατά την περίοδο από Σεπτέμβριο 2009 έως Μάρτιο 2010, επλήγη από έκτακτα καιρικά φαινόμενα με ακραίο τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου. Η τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθε στο σύνολο τους οι κάτοικοι του Νομού με κυρίως πληγέντα τον αγροτικό κόσμο, έγινε γνωστή και με την επιτόπια επίσκεψη πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου, το οποίο μάλιστα και συνεδρίασε επιτόπου για τη λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν την περιοχή. Ακόμη ακολούθησε και άλλη σύσκεψη στην Αθήνα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, όπου αποφασίστηκε η παντός είδους στήριξη των πληγέντων.

Μία από τις συνέπειες της προαναφερθείσας καιρικής κατάστασης είναι 350 περίπου βαμβακοπαραγωγοί με 15.000 στρέμματα στην περιοχή Ορεστιάδας, 220 παραγωγοί με 7.000 στρέμματα στην περιοχή Διδυμοτείχου και 450 παραγωγοί με 3.000 στρέμματα στην περιοχή του Νοτίου Έβρου να μην παραδώσουν καθόλου κιλά βαμβακιού ή να παραδώσουν μειωμένη ποσότητα και λόγω ποσόστωσης να μην έχουν εισπράξει τη συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος για το 2009, με αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση, πλέον της ήδη τραγικής τοιαύτης.

Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Αν προτίθεται λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών να εξαιρέσει τους βαμβακοπαραγωγούς από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία καθορίζει ποσόστωση παράδοσης κιλών βάμβακος για την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου