Διευκόλυνση εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών στα Νοσοκομεία

Ο Βουλευτής Νομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ερώτηση για τη διευκόλυνση εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών στα Νοσοκομεία.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ την κ. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

ΘΕΜΑ: «Διευκόλυνση εργασίας Ιατρικών Επισκεπτών στα Νοσοκομεία»

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Πολύζος εξέδωσε εγκύκλιο με αντικείμενο την είσοδο των Ιατρικών Επισκεπτών στα Νοσοκομεία της χώρας. Με την εγκύκλιο αυτή τροποποιείται η από 6/2/2004 απόφαση του Υφυπουργού κ. Νασιώκα με την οποία προβλεπόταν ότι η Ιατροφαρμακευτική ενημέρωση στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας γινόταν σε καθημερινή βάση - τις ημέρες και ώρες ενημέρωσης όριζαν οι Διευθυντές των Κλινικών -, χωρίς να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων.

Η νέα εγκύκλιος επιβάλει την είσοδο των Ιατρικών Επισκεπτών ανά 15νθήμερο πλέον, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τεράστια προβλήματα στην ολοκλήρωση των 40 ωρών εργασίας την εβδομάδα και επιφέροντας δυσχερείς συνέπειες κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Τόσο το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Θράκης, όσο και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου έχουν τοποθετηθεί με ένταση κατά της νέας εγκυκλίου.

Ο Ιατρικός Επισκέπτης είναι επάγγελμα κατοχυρωμένο με νόμο, ρυθμίζεται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανονιστικές ρυθμίσεις και εγκυκλίους τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

Δεδομένης της αναστάτωσης που δημιουργείται με την έκδοση της νέας εγκυκλίου.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Τι προτίθεται να κάνει αναφορικά με την ανωτέρω εκδοθείσα εγκύκλιο;
  2. Εάν προτίθεται να καλέσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών προκειμένου να υπάρξει ένας εποικοδομητικός και δημιουργικός διάλογος αναφορικά με τα ζητήματα του κλάδου τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου