Δήλωση στο ΕΘΝΟΣ για το Δέλτα του Έβρου

Δήλωση στο ένθετο περιοδικό ΚΥΝΗΓΙ της Εφημερίδας Έθνος στις 4 Ιουλίου 2007, σχετικά με την Κ.Υ.Α. που αφορά το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Βουλευτής Εβρου, ΝΔ)

Επιβεβλημένη η αναθεώρηση!

«Με αυτή την ΚΥΑ δημιουργούμε ένα μεγάλο πρόβλημα, απαγορεύοντας το κυνήγι σε μία ιδιαίτερα ευρεία έκταση του Δέλτα», μας είπε ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση ως «κεραυνό εν αιθρία» για την τοπική κοινωνία του Εβρου.

Ο ίδιος εκτιμά ότι πρόκειται για μία «υπερβολική χωροθέτηση, η οποία χαρακτηρίζεται από μαξιμαλισμό». Πιστεύει δε, ότι ένα μέρος όσων προβλέπονται από την ΚΥΑ δεν βοηθούν τελικά τον σκοπό του υγροτοπικού πάρκου, δεδομένων μάλιστα και των πολύ έντονων αντιδράσεων που προκαλεί, τις οποίες μάλιστα θεωρεί δικαιολογημένες.

«Είμαι σαφώς υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά στη γη χωρούν όλοι» μας είπε με νόημα ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος πιστεύει ότι από τη συγκεκριμένη ΚΥΑ βάλλονται κυρίως οι κυνηγοί, αλλά όχι μόνο αυτοί, αφού στην περιοχή του υγροτοπικού πάρκου δραστηριοποιούνται αλιείς και άλλοι επαγγελματίες της υπαίθρου.

«Οπως είναι διαμορφωμένη η ΚΥΑ είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, ειδικά αν δεν χαρακτηρίζεται από συναίνεση και λογική. Θα πρέπει μέσα από διάλογο, έστω και μετά την υπογραφή, να υπάρξει κάποια αναθεώρηση», μας είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος θεωρεί πως οι ευθύνες ανήκουν σε όσους ενέκριναν την πρώτη φάση της μελέτης, δηλαδή σε εκείνους που σχεδίασαν στο παρελθόν και δέσμευσαν αυτούς που αποφάσισαν σήμερα.