Δήλωση για Πολιτιστικό Κέντρο Ορεστιάδας

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Ορεστιάδας , η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου της, που ήταν ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ με το ποσό των 1.546.518 ευρώ, μετά από τη μακροχρόνια καθυστέρηση και την αδιέξοδη εξέλιξη της υλοποίησής του, που αποτέλεσμα είχε την έκπτωση του αναδόχου, απεντάχθη από το Γ’ ΚΠΣ.

Συνέπειες τούτου θα ήταν:

  • Ένα έργο πνοής για την πόλη να μην υλοποιηθεί ποτέ ελλείψει χρηματοδότησης
  • Να υποστεί ο Δήμος Ορεστιάδας ανεπανόρθωτη οικονομική ζημία, μετά μάλιστα και από τις διαφορές που ανέκυψαν με την μέχρι πρότινος κατασκευάστρια εταιρεία.

Μετά την εξέλιξη αυτή και προκειμένου να αποφευχθούν τα παραπάνω, σε άριστη συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ορεστιάδας , το Υπουργείο Πολιτισμού δια του Γενικού Γραμματέα κ. Χρήστου Ζαχόπουλου, απεφάσισε μετά την απένταξη του έργου από το Γ’ ΚΠΣ , να το υλοποιήσει από εθνικούς πόρους με τη χρηματοδότηση του ίσου ποσού των 1.546.518 ευρώ.

Με την απόφαση αυτή κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα και τίθενται εκ νέου οι προϋποθέσεις για την αίσια έκβαση του έργου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, την περιφέρεια και τον ακριτικό Έβρο.