Δελτίο Τύπου Χωροταξικού Σχεδιασμού

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος μετά την απαλοιφή της Θράκης από τη δυνατότητα εξόρυξης χρυσού στο ΓΕΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2008 στην Βουλή προς ψήφιση από την ολομέλεια εντός του τρέχοντος μηνός το «Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης».

Κατά τη διεξοδική συζήτηση του Σχεδίου του Γενικού Χωροταξικού στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ο Βουλευτής είναι μέλος, τέθηκε στον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, στοιχειοθετημένα το ζήτημα της εξαίρεσης της Θράκης από τη δυνατότητα εκμετάλλευσης και εξόρυξης χρυσού στην περιοχή. Παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία, οι παράμετροι και η θέληση της τοπικής κοινωνίας για το εν λόγω θέμα.

Μετά από τα παραπάνω, στην τελική του μορφή το «Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης» και στο επίμαχο άρθρο 7, παρ. Β. σχετικά με τη Βιομηχανία (Εξόρυξη-Μεταποίηση), το σημείο που αφορά την περιοχή της Θράκης και σχετίζεται με τη δυνατότητα λειτουργίας εξορυκτικών δραστηριοτήτων χρυσού, έχει απαλειφθεί.

Ο βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του θέματος, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη συναινετική διάθεση και το πνεύμα διαλόγου που κυριαρχεί στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Από το Γραφείο Τύπου