Άρδευση Ελαιώνα Μάκρης Αλεξανδρούπολης

O ΒουλευτήςΝομού Έβρου Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος κατέθεσε στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ερώτηση για την άρδευση Ελαιώνα Μάκρης Αλεξανδρούπολης .

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Άρδευση Ελαιώνα Μάκρης Αλεξανδρούπολης»

Ο Ελαιώνας της Μάκρης Αλεξανδρούπολης είναι ο μοναδικός συγκροτημένος σε όλη την περιοχή της Θράκης.

Η σημασία του είναι πολλαπλή για την περιοχή (προστατεύεται και από την Ζ.Ο.Ε. Π.Δ. 29-5-2002 ΦΕΚ Δ 14-07-2002) και το αίτημα για συστηματική άρδευση από τους κατοίκους είναι καθολικό.

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη συντάξει πλήρη μελέτη για την εκτέλεση του έργου με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 1.600.000 Ευρώ. Για το έργο αυτό, δεδομένων και των εκπτώσεων που θα επιτευχθούν, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται να συμβάλει με δικές του πιστώσεις. Καθώς όμως το κόστος είναι μεγάλο κρίνεται απαραίτητη και η έγκριση πίστωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή η ένταξή του στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση και η υλοποίηση του έργου για τη σύγχρονη άρδευση του Ελαιώνα Μάκρης με σταγονίδια (στάγδην άρδευση).

Κατόπιν τούτων

Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

Αν προτίθεται να εγκρίνει πιστώσεις ή να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο για τη συστηματική άρδευση του Ελαιώνα Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου