Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη

ΘΕΜΑ: Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα δημοσιεύματα του τύπου, αλλά και σχετικές πληροφορίες, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δρομολογεί σειρά ενεργειών σύμπτυξης ή μετακίνησης Μονάδων, αλλά και αναστολής λειτουργίας Πτερύγων Μάχης στην ΠΑ, όπως της 113 ΠΜ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Υπουργός, έχει ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία, εκ νέου, προτάσεις για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων με αντικειμενικό σκοπό περαιτέρω αλλαγές στη δομή τους.

Επειδή μόλις προ ολίγων μηνών (τον Ιούνιο 2011), ενημερώθηκε η Βουλή των Ελλήνων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εγκριθείσα από το ΚΥΣΕΑ νέα Δομή Δυνάμεων των Ε.Δ., δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, για την σκοπιμότητα της νέας αναδιοργάνωσης.

Επειδή η όποια διαδικασία σύμπτυξης ή μετακίνησης Μονάδων, όπως είναι ευνόητο, δημιουργεί προβληματισμό και αναστάτωση στο στρατιωτικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι έχει ζητηθεί από τα ΓΕ η υποβολή νέων προτάσεων για την αναδιοργάνωση των Ε.Δ.; Οι αναφερόμενες στα δημοσιεύματα συνενώσεις ή μετακινήσεις Μοιρών Πολεμικών Αεροσκαφών, ή το κλείσιμο της 113 ΠΜ, περιλαμβάνονται στην πρόσφατα εγκριθείσα από το ΚΥΣΕΑ Δομή;
  2. Ποία σκοπιμότητα επιβάλλει την επανεξέταση της οργάνωσης των Ε.Δ. σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα υπό τους ίδιους Αρχηγούς των ΓΕ; Ισχύει η παρουσιασθείσα πρόσφατα στην Βουλή νέα Δομή Δυνάμεων 2011-25 ή τίθεται υπό αναίρεση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

  1. Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Ν. Δράμας
  2. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Ν. Έβρου