Αλ. Δερμεντζόπουλος: Αν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις 3 μέρες, θα εξετάσουμε αναπλήρωση χαμένων ωρών

Για το κύμα καταλήψεων που παρατηρείται τις τελευταίες δυο ημέρες σε σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι, το υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε, δεν λαμβάνει και δεν πρόκειται να λάβει μέτρα καταστολής, καθώς τα οποιαδήποτε τα μέτρα καταστολής είναι πολύ μακριά από τη λογική και την άποψη της πολιτικής ηγεσίας.

«Δεν πιέζουμε, ούτε καταστέλλουμε, προσπαθούμε να είμαστε εντάξει απέναντι σε αυτό που οφείλουμε ως Πολιτεία να παρέχουμε στα παιδιά, το σύνολο της εκπαιδευτικής τους επιμόρφωσης και είμαστε υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Γιατί είμαστε υπόλογοι και απέναντι στην πολιτεία και στους γονείς» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι υπάρχει ήδη ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο υπογράφηκε πέρυσι και ισχύει και φέτος. Το Προεδρικό Διάταγμα λέει το εξής: εάν οι καταλήψεις συνεχιστούν και υπερβούν τις 3 ημέρες, τότε προβλέπεται να διεξαχθούν μαθήματα μέσα στο διάστημα των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι τρείς ημέρες κατάληψη δεν δημιουργείται πρόβλημα, γιατί η διδακτέα ύλη μπορεί να καλυφθεί. Εάν όμως ενταθεί το φαινόμενο, και έχουμε περισσότερες μέρες κατάληψης, τότε καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε πρόβλημα.

Εκεί έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το Προεδρικό Διάταγμα και αν συνεχιστούν οι καταλήψεις σκεφτόμαστε ακόμα και να το αλλάξουμε. Δηλαδή να εντάξουμε πέραν των διακοπών του Πάσχα και κάποια Σάββατα, πιθανόν και τις  μέρες των σχολικών εκδρομών.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου